Hondenrassen

Een waakbord dient als middel om vreemden te waarschuwen en werkt preventief tegen inbraak. Hieronder hebben we een korte rasomschrijving beschreven van diverse honden waar wij waakborden voor graveren met door jou gekozen gewenste tekst. Doorgaans zijn het honden van het molosser type maar ook jachthonden, herders, retrievers, terriers en windhonden kunnen goed fungeren als waakhond.

 

De Duitse Herder

Ideale geleide-, waak-, verdedigings-, dienst-, en herdershond en het ras kent twee types. Het show type is milder, grover en is minder geselecteerd op werkeigenschappen. Het werktype regelmatig gebruikt als politiehond. De Duitse Herder is fysiek wendbaar en doorgaans gezond maar er moet wel goed worden geselecteerd op erfelijke eigenschappen. Een ideale huisbewaarder. Een Duitse Herder waakbord schrikt menig inbreker af.
 

De Mechelse Herder

is een intelligente en extreem atletische hond en daardoor ook vaak gebruikt of gekruist als politie hond. De hond leert snel en heeft een ferme bijtkracht. In allerlei vormen van sport en verdediging wordt deze hond gebruikt en scoort hoge ogen. In de herder familie valt het onder de Belgische herders daar waar het oorspronkelijk is geselecteerd en gefokt. Een hond waarmee je moet werken om thuis rustig te laten zijn. Zeer waakzaam en daarom is een Mechelse Herder waakbord ideaal om vreemden te waarschuwen en mensen met verkeerde bedoelingen, van je terrein te weren.
 

De Bordeauxdog

is vanuit de oorsprong een hond van de Romeinen die naar Frankrijk waren verhuist en daar is het ras verder ontwikkeld. Stabiel karakter en een sterke hond die goedaardig is naar de mensen die hij lief heeft. Erfelijke gebreken moeten goed worden uitgesloten door juiste manier van fokken. Een imposant voorkomen, met een hart van goud. Vanuit de oorsprong een jager en waker. Nu geliefd als waakse gezinshond. Een Bordeauxdog waakbord schrikt af en is een zeer voordelige oplossing voor inbraakpreventie.
 

De Rhodesian Ridgeback

is met zijn pronkrug een sportief gebouwde elegante hond. De Rhodesian Ridgeback heeft een groot uithoudingsvermogen en is tot het behalen van een behoorlijke snelheid in staat. Voor zijn formaat is de hond erg wendbaar. Het ras is vroeger gebruikt voor de jacht op leeuwen. Gezien de kracht en waakzaamheid is een Rhodesian Ridgeback waakbord geen overbodige luxe en werkt preventief tegen inbraak.
 

De Rottweiler

is een familiehond die rust uitstraalt. Intelligent en daardoor op vrijwel ieder gebied inzetbaar. Vrij atletisch voor zijn grove bouw. Door zijn impossante voorkomen en rustige aard zeer gewild.
Aangezien ze waaks en soms nogal dominant kunnen zijn is een Rottweiler waakbord wel aan te raden om ongenodigde gasten te waarschuwen.
 

De Staffordshire Bull Terriër

ook wel een oorlogsschip in zakformaat genoemd. Een grote hond in een klein lichaam.
Ideale gezinshond zeer tolerant naar kinderen. Actief en gek op balspelen en kunnen ook goed gehoorzamen. Het ras heeft onterecht een negatief imago door zijn vechtverleden en de uiterlijke kenemerken die kracht uitstralen. De meeste Staffies zijn niet echt waaks maar hun uiterlijk zal een inbreker vaak wel een deur verder laten gaan. Een staffordshire Bull Terrier waakbord vind je bij ons in de webshop.
 

De Engelse Bulldog

is een ras met een bloederige geschiedenis als vechthond en vechten tegen stieren. Het ras is door de eeuwen heen zo aangepast dat je mag spreken van een uiterst betrouwbare gezinshond die eigenwijs is en humor kent. Het is niet het meest gezonde ras dus zorg dat je pup bij een fokker wegkomt die echt op genetische defecten test en selecteert met juiste bloedlijnen. Overdreven waaks zijn ze niet maar een Engelse Bulldog eigenaar hoort een Engelse Bulldog waakbord te hebben.
 

De Old English Bulldog

ook wel de atletische Engelse Bulldog. Doorgaans gezonder en wat actiever dan de Engelse Bulldog. Ideaal als gezinshond of als sportieve metgezel. Aangezien ze vaak waaks zijn is een Old English Bulldog waakbord aan te raden om vreemde te waarschuwen.
 

De Boerboel

die voortkomt uit de Brabantse Bullenbijter (soort boxer) is een groot ras wat wel iets wegheeft van een leeuw. Ze zijn in Zuid Afrika getraind om donkere mensen van het erf te weerhouden. De laatste jaren zijn er ook wat minder scherpe types gefokt omdat we immers in een dichtbevolkt land leven. Ze zijn heel trouw en gehoorzaam voor hun eigen gezin. Naar vreemden zijn ze ­ afwachtend. De hond straalt echt kracht uit en heeft een enorme brullende blaf. Gezien het een eersteklas waakhond is het aan te raden, vreemden hiervoor te waarschuwen met een Boerboel waakbord.
 

De Duitse Staande

heeft een korthaar en een draadhaar type. Het is een elegante jachthond die breed inzetbaar is in de jachtsport. De hond is snel en sterk en een Duitse Staande waakbord zorgt ervoor dat er geen vreemde gasten over je vloer zullen komen.
 

De Dogo Argentino (Argentijnse Dog)

is een extreem sterk en grote hond. Erg wendbaar voor het formaat. In Argentinie werd het met name voor de jacht op wilde zwijnen en puma's gehouden. Een ras geboren in de handen van Dr Antonio Martinez Nores die exact heeft bijgehouden op papier welke kruisingen zijn gedaan om deze hond rastypisch te maken. Thuis is het een rustige gezinshond en niet ieder type is even waaks. Toch zal een inbreker snel een straat verder gaan als deze een Argentijnse Dog waakbord ziet hangen.
 

De Galgo Espanol

is een spaanse windhond die er voor vreemden fragiel uitziet maar enorm solide is en erg veel wilskracht bezit. Het ras is in de jachtmodus zo fel dat het op dat moment niet kan gehoorzamen en volledig zelfstandig te werk gaat. In Spanje wordt er met het ras nogal ruw omgegaan en daarom adopteren veel mensen dit ras in Nederland. De kans op verwondingen door prikkeldraad of ander obstakels is altijd aanwezig als een Galgo los loopt. Als er een prooi in vizier is, is de hond zo gehard dat het een gevaar is voor zichzelf. Thuis zijn ze erg rustig en kunnen uren slapen. Waaks zijn ze doorgaans ook en daarom is een Galgo Espanol waakbord ideaal om je huis veilig te houden van ongewenste visite.
 

De Whippet

is een middelgrote super wendbare windhond. Vroeger gefokt door mijnwerkers waarvoor het verboden was een greyhound te mogen hebben. Daar noemen ze een Whippet ook wel snap dog.Ze zijn zeer aanhankelijk en knuffelig en gereserveerd naar vreemden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je niet iedere dag lange afstanden met een Whippet te lopen. Ze vinden uren slapen op de bank ook prima. In de webshop vind je diverse Whippet waakborden.
 

De Akita

is een bedachtzame, onverstoorbare, goedwaakse hond. Hij blaft niet gauw en is trouw aan zijn baas en het gezin, hoewel hij door zijn onafhankelijke aard soms ook dominant kan zijn. Kenmerkend zijn de rechtopstaande, naar voren hellende oren en opgekrulde staart die meestal op de rug wordt gedragen. Om deze honden goed met andere honden, katten en vooral ook kinderen om te kunnen laten gaan moeten ze al heel jong hieraan gewend raken. Tegen vreemden zal hij wat gereserveerd optreden. Het is daarom verstandig om deze te waarschuwen door middel van een Akita waakbord.
 

Amerikaanse akita (Great Japanese dog)

Groter type Akita ontwikkeld in Amerika na de 2e wereldoorlog. Dominant naar andere honden maar wel een trouwe gezinshond. De dikke vacht moet goed worden verzorgt en de hond dient een stabiele baas te hebben. Gezien de waakdrift is een Amerikaanse Akita waakbord een middel om ongewenste gasten hierop te duiden.
 

De Amerikaanse Bulldog

is een atletische grote hond die voorkomt in 2 types. Een hond met het lichaam van een slang en de kop van een krokodil, zo werd het in Nederland als eerste geïntroduceerd. Het grovere Johnson type en de atletische Scott type. Ideale gezinshond mits goed opgevoed. Vaak wel dominant naar andere honden en doorgaans waaks zonder overdrijven . Een Amerikaanse Bulldog waakbord is geen overbodige luxe.
 

De Amerikaanse Staffordshire Terrrier

is een aanhankelijke atletische hond die doorgaans wat dominant is tegenover andere honden. De hond is groter en zwaarder dan zijn kleinere Staffordshire Bull Terrier broertje. Thuis is de hond mits goed gefokt en gesocialiseerd absoluut betrouwbaar en zelfs een knuffeldier. Gezien de kracht van deze hond is een staffordshire terrier waakbord wel aan te raden . Het ras wordt in de volksmond Amerikaanse Stafford genoemt.
 

De Franse Buldog

is een klein type Bulldog met een groot karakter. In het verleden werd dit ras met name gehouden door vrouwen van lichte zeden in Frankrijk. De typische oren en gesnurk behoren tot dit ras. Ze zijn sociaal en kunnen waaks zijn. Om inbrekers te weren is een Franse Bulldog waakbord een goedkope manier van inbraakpreventie.
 

De Duitse Dog

behoort tot 1 van de grootste en sterkste honderassen. Ze groeien in korte tijd enorm snel en hebben daardoor vaak last van groeipijnen als pup. Gezien de grote kunnen ze de eerste jaren wat lomp zijn maar eenmaal volwassen heb je een rustige zelfverzekerde waakse hond. Vroeger werd het ras Deense Dog genoemd en daar is nog steeds wat verwarring over. Gezien de kracht en waakse inslag is een Duitse Dog waakbord ideaal als ivoordelige nbraakpreventie.
 

De Mastino Napoletano

is een grote waakhond met rimpels over het hele lijf. De hond stamt af van de Romeinse tijd waarmee er in de Arena mee werd gevochten tegen andere dieren. Het ene type is waakser dan de andere maar doorgaans zijn ze beschermend en gereserveerd naar vreemden. Om problemen met dit ras te voorkomen is een Mastino waakbord ideaal om vreemden te waarschuwen dat er een scherpe waakhond aanwezig is.
 

De Dobermann

is een ideale waak- en gezinshond. Zeer atletisch en energiek. Er kunnen soms wat zenuwachtige exemplaren tussen zitten maar doorgaans kunnen ze rustig zijn in huis. De hond kan hoge snelheden halen en schrikt inbrekers af door zijn imposante voorkomen. Een Dobermann waakbord waarschuwt vreemden en werkt preventief tegen inbraak.
 

De Cane Corso

stamt af van de Mastino maar is wat sierlijker. Cane Corso stamt uit italie en was een plattelands hond. De hond van de bloementuin, al is over die vertaling wat onenigheid. Een zeer goede waakhond die niet overdreven agressief is. Het ras is dominant ten opzichte van andere honden en thuis erg rustig. Gezien de achtergrond van deze erfbewaker is een Cane Corso waakbord aan te raden en werkt preventief tegen inbraak.
 

De Labradoodle

is door Wally Cochran ontstaan uit een kruising van een Labrador en een standaard Poedel. Australian Labradoodles hebben een golvende of krulvacht en geven geen lichaams- of vachtgeur af. Dit maakt de Australian Labradoodle een ideale familie hond voor mensen die normaal geen hond zouden kunnen houden door allergie problemen.
Een Labradoodle waakbord voorkomt dat er bij u wordt ingebroken.
 

De Dogo Canario ook wel Perro de Presa Canario

is een imposante verschijning uit Spanje.
De hond is een keiharde waker en verdediger voor zijn gezin. Thuis is de hond rustig en er is ook prima gehoorzaamheid mee te ondernemen. Ook in de pakwerk of IPO sport scoort dit ras goed.
Een Dogo of Presa waakbord voorkomt problemen voor indringers van je terrein.
 

De Renascence Bulldog

is een verwant aan de Old English Bulldog. De hond is geselecteerd op andere eigenschappen en is daarom kwa uiterlijk ook goed te onderscheiden. Het is een atletische Bulldog die erg beschermend kan zijn. Een Renascence Bulldog waakbord is daarom ook prima manier om ongewenste gasten te attenderen dat er een waakhond aanwezig is.
 

De American Bully

is een echt designer ras van de laatste tijd. Het ras is destijds gekruist tussen Mastino en er werd ook franse bulldog en Old English Bulldog bloed gebruikt. De basis was een grote Pit Bull Terrier. In tegenstelling tot de Pit Bull Terrier is een American Bulldog veel minder actief en kan doorgaans goed overweg met andere honden. Aangezien het ras nog vrij nieuw is en nog niet officieel FCI erkend, zie je veel verschillende types binnen dit ras. Het is thuis een goede waker dus raden wij iedere eigenaar aan om een American Bully waakbord op te hangen.
 

De labrador

is de ideale gezinshond met een heel zacht en gehoorzaam karakter. Ze zijn gek op zwemmen en zijn over het algemeen grote eters die nogal vaak overgewicht hebben. Het is verstandig om de hond zeker niet te zwaar te zetten omdat dit vaak leid tot heup- en gewrichtsproblemen. De hond is verre van agressief maar kan in sommige gevallen heel waaks overkomen. Een Labrador waakbord werkt dan ideaal als inbraak preventie.
De Australian Cattle Dog is een uiterst intelligente vee drijver die veel van zijn of haar baas eist kwa beweging en training. Het is een ras waarmee gewerkt moet worden omdat ze anders zelf kunstjes gaan bedenken die vaak minder gewenst zijn. Het ras is waaks dus een Australian Cattle Dog waakbord wordt aangeraden.
 

De Amerikaanse Pit Bull Terrier

is zo ongeveer het meest beruchte ras van de hele hondenencyclopedie. Vaak zien we deze naam in het nieuws i.c.m. bijtincidenten. Vaak betreft het hier een kruising of een totaal ander ras. Een rasechte Pit Bull Terrier is namelijk absoluut mensvriendelijk en een betrouwbare gezinshond. Het is 1 van de meest atletische honden die er zijn en hebben zeer ontwikkelde kaakspieren. Met andere honden zijn ze doorgaans niet sociaal vanwege hun vechtlust wat erin gefokt zit door de eeuwen heen. Om er zeker van te zijn dat er geen inbrekers in je huis komen hebben wij een Pit Bull Terrier waakbord.
 

De Engelse Bull Terrier

wordt vaak door veel mensen verward met de Pit Bull. Door zijn opvallende schedel en breed gespierd lichaam denken veel mensen dat het een agressieve hond is. In realiteit is het een grote clown en een echte gezinshond. Wel goed socialiseren met ander honden anders is de kans groot dat het een vechtersbaasje gaat worden. Er is geen vaste schofthoogte vastgesteld voor de Bull Terrier en alles draait om de verhouding in het algemeen. Naast de standaard Bull Terrier is er ook nog de miniatuur Bull Terrier. De Mini Bull kent vrij veel erfelijke afwijkingen en daar hoort een fokker op de juiste manier mee te selecteren. Een waakbord met een Bull Terrier schrikt af en is een voordelige manier van inbraak preventie.
 

De Kangal of Anatolische Herder (Turkish Guard Dog)

Prachtige grote hond met oerachtige uitstraling. Bewaker van vee in turkije en vecht met wolven of katachtigen om de kudde te beschermen. Terughoudend naar vreemden trouw naar het gezin. Een hond die ruimte nodig heeft en een sterke baas. De hond is een icoon voor het turkse volk en behoort tot 1 van de sterkste rassen die er bestaan.
 

Engelse Mastiff (Old English Mastiff)

Stamt af van een hond die voorkwam in Asyrisch gebieden en is door de engelsen verder ontwikkeld in eigen land. Het is de grondlegger van de molosser. Vroeger een zeer agressieve hond en tegenwoordig een zacht karakter en ideale gezinshond. Grote gespierde hond met een grote schedel. De hond groeit erg hard het eerste jaar en een eigenaar moet hierop letten kwa beweging en voeding. Het ras kan wel 100 kilo wegen volwassen. Waaks is de hond maar niet een overmatig agressieve verdediger. Een Engelse Mastiff waakbord is een manier om mensen te waarschuwen en is een voordelige manier van inbraak preventie.
 

Vizsla

Een jachthond die beweging nodig heeft. Ideaal aan de fiets of lange wandelingen. Het ras is in Oostenrijk gered van de uitsterving en in Nederland momenteel populair als gezinshond. De oorsprong ligt in de middeleeuwen in Hongarije. Er zijn 2 types, kortharig en draadhaar, wat veel voorkomt bij jachtrassen. Niet heel gehoorzaam maar wel intelligent. Waaks zijn ze doorgaans dus een Vizsla waakbord is ideaal als inbraak preventie.
 

Alaska Malamute

Een eigenzinnig ras wat moeilijk af te richten is. Een ras dat nog dicht bij de wolf staat en een groot jacht instinct heeft. Een echte liefhebbers hond voor een baass met inzicht. Ze hebben beweging nodig en zullen goed waken. Een vreemde of ongenodigde is snel gewaarschuwd door een Alaska Malamute waakbord en zal zich eerst bedenken.